Mobilni i daljinski sistemi za video nadzor

Kupci često pitaju kako pristupiti prikazu svojih udaljenih sigurnosnih kamera uživo kada su izvan svoje kuće ili posla. Uostalom, ljudi vode užurbane živote, odlaze na posao, odlaze na godišnji odmor... Tako da je ulaganje u daljinski sistem video nadzora ključno za dobrobit i sigurnost Vašeg doma ili posla. Većinu vremena zapravo ne možete biti na licu mesta, gde su Vaše kamere postavljene.

Jedna od glavnih prednosti sadašnjih sistema  video nadzora je ta što niste ograničeni na pregled sa udaljenih mesta Vaših kamera. Napredak u tehnologiji video nadzora omogućio je pregled udaljene sigurnosne kamere sa bilo kojeg računara ili pametnog telefona sa omogućenim internetom. U našoj ponudi predstavili smo ključne delove sistema daljinske sigurnosne kamere i aplikacije za video nadzor, sve što trebate znati kako biste započeli sa pregledom sigurnosnih kamera sa drugih lokacija.


Šta je daljinski video nadzor?

Daljinski video nadzor omogućava korisnicima gledanje video zapisa uživo na PC-u , laptopu ili mobilnog uredjaja sa bilo kojeg mesta u svetu sa pristupom internetu. Da biste olakšali gledanje na daljinu, jednostavno skinite aplikaciju na Vaš mobilni uredjaj ili odgovarajuči softver za računar. Sve to možete pronaći na našem sajtu potpuno besplatno.

Daljinske sigurnosne kamere obično su kompatibilne sa širokim rasponom web pretraživača. Treba napomenuti da specifična podrška web pretraživača varira od proizvođača do proizvođača.


Šta je nadzor sa mobilnim uređajima?

Daljinski mobilni video nadzor podiže daljinski nadzor na potpuno nov nivo. Većina proizvođača  kamera nude besplatne aplikacije za nadzor mobilnih uređaja koje vam omogućuju pregled i upravljanje sigurnosnim kamerama sa pametnog telefona ili tableta poput iPhonea, iPada ili Androida.

Mnoge od ovih aplikacija sigurnosnih kamera omogućuju vam pregled više kamera istovremeno, kontrolu PTZ postavki, pregled snimljenih slika, pretraživanje arhiviranih snimaka, reprodukciju događaja i još mnogo toga. Baš kao što biste pregledali svoje sigurnosne kamere na udaljenom PC / prenosnom računaru, za to je  potrebno imati internet na telefonu. Daljinski video nadzor savršen je za korisnike koji su često odsutni, te stoga ne mogu biti na lokalnom računarskom sistemu na kojem su povezane njihove kamere.


Kako vršiti video nadzor kamere preko mobilnog telefona?

Neka od najustaljenijih pitanja koja naši klijenti postavljaju su “kako instalirati video nadzor na telefonu” i “kako vršiti video nadzor kamere preko mobilnog telefona”.

Kako bismo vam pomogli da pristupite live snimcima kamere preko aplikacije za video nadzor, napravili smo kratki ali sveobuhvatni korak po korak vodič:

  1. Proverite da li je vaša kamera za video nadzor povezana na internet preko WiFi ili eternet kabla. Ovo je esencijalni korak, jer ukoliko kamera nije povezana na internet, nećete moći da pristupite snimcima uživo.
  2. Preuzmite i instalirajte aplikaciju koju je obezbedio proizvođač kamere za video nadzor. U našoj ponudi nalaze se brojni modeli Dahua i Hikvision kamera, čije su aplikacije dostupne u Google Play prodavnici (za android telefone), ali i u App Store-u (za iPhone telefone). Aplikaciju ćete pronaći tako što ćete uneti naziv proizvođača kamere u prodavnici aplikacija na vašem mobilnom telefonu.
  3. Kada instalirate aplikaciju, otvorite je i napravite nalog ako to već niste uradili. Moraćete da unesete neke osnovne informacije, kao što su vaša email adresa i lozinka. Kada kreirate nalog, prijavite se u aplikaciju.
  4. Sledeći korak jeste dodavanje kamere u aplikaciju, što je neophodan postupak kako biste mogli da pristupite snimcima uživo. Proces će se razlikovati u zavisnosti od kamere i aplikacije, ali obično ćete morati da skenirate QR kod ili unesete ID i lozinku kamere.
  5. Kada ste dodali kameru u aplikaciju, trebalo bi da budete u mogućnosti da pristupite fidu uživo tako što ćete izabrati kameru sa liste uređaja. Možda ćete morati da sačekate nekoliko trenutaka da fid uživo počne da se strimuje. Uobičajeno možete da gledate fid uživo u režimu celog ekrana ili u režimu podeljenog ekrana koji prikazuje više fidova kamere odjednom, u zavisnosti od mogućnosti aplikacije.
  6. Pristup putem aplikacije vam omogućava da prilagodite podešavanja kamere, kao što su rezolucija, zumiranje, detekcija pokreta i druge funkcije. Ovim podešavanjima možete pristupiti tako što ćete izabrati kameru sa liste uređaja aplikacije i otići u glavnom meniju na stavku podešavanja (“settings”).

To je to, vaš posao je završen. Na ovaj način ćete moći da pristupite kamerama u svakom momentu, bez obzira na lokaciju na kojoj se nalazite - sve što vam je potrebno je stabilna internet konekcija i uređaj putem kojeg ćete pristupati kameri.

U većini slučajeva, moguće je pristupiti live feed-u kamere za video nadzor sa više od jednog mobilnog telefona. Ovo može biti korisno, na primer, ako više osoba treba da ima pristup snimcima uživo. Da biste omogućili većem broju korisnika da pristupe fidu uživo nadzorne kamere, obično ćete morati da delite akreditive za prijavu na kameru ili da kreirate zasebne korisničke naloge sa različitim nivoima pristupa. Neke aplikacije za nadzorne kamere takođe mogu imati funkciju koja vam omogućava da delite pristup kameri sa drugim korisnicima, bez da im date potpunu kontrolu nad podešavanjima kamere.

Kako vam daljinski video nadzor i nadzor na mobilnim uređajima mogu pomoći?

Daljinski nadzor sigurnosnih kamera i nadzor na mobilnim uređajima ne zahtevaju da budete "na lokaciji" kako biste pregledali i upravljali svakom od vaših sigurnosnih kamera. Niste ograničeni samo na daljinsko nadgledanje samo jedne kamere; većina aplikacija za video nadzor pruža istovremeno pregledavanje i mogućnosti na više mesta kako biste mogli proveriti sve svoje udaljene sigurnosne kamere na poslu ili kući. Daljinsko nadgledanje  je takođe vrlo dobro za korisnike, jer im daje slobodu da dođu i odlaze po želji, bez brige o svojoj imovini.

Na primer, super je mobilni i daljinski nadzor kada ste na odmoru. Ako su kod vas instalirane dve ili tri  kamere i odlučite se negde otputovati, još uvek možete pratiti svoj objekat i primati obaveštenja putem e-pošte ako Vaše kamere otkriju kretanje ili neovlašten upad. U osnovi, daljinski video nadzor čini ga tako da ne morate biti na tačnoj lokaciji sigurnosnih kamera da biste pažljivo pratili svoje imanje. Osim toga, daljinsko nadgledanje izvrsno deluje s kamerama za kućne ljubimce, dadilje... Niste ograničeni onim što možete da vidite. Nadzor u pokretu nikada nije bio lakši.