Ova web stranica koristi kolačiće ('cookies') kako bismo Vam pružili bolje korisničko iskustvo. Prihvatanjem korišćenja kolačića saglasni ste sa politikom privatnosti. Podesi

Led sijalice

Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Led spiralna transparentna sijalica Napon AC 85V-265V Energetska efikasnost ≥91% Faktor snage 0.95 Jačina 7W Lumena Epistar 100LM/W Chip Marka Epista..
336,00 RSD
Bez poreza:280,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
LED siprale su popularne i koriste se gotovo u svakom vidu osvetljenja. Njihova glavna karakteristika je što svetlost pružaju preko LED čipova koji om..
360,00 RSD
Bez poreza:300,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
E27  12W spiral led saving..
960,00 RSD
Bez poreza:800,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
E27  9W spiral led saving..
720,00 RSD
Bez poreza:600,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Jedan od najboljih načina da u svoj dom ili bilo koji prostor unesete kvalitetnu svetlost je ova LED sijalica od 20W. Naime, ona je specijalno napravl..
480,00 RSD
Bez poreza:400,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Najbolji način da u svom dom unesete lepo u komfornu svetlost je ova sijalica. Naime, ona Vam nudi svetlost koja je približna dnevnoj i time omogućava..
504,00 RSD
Bez poreza:420,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Standardna, pouzdana, i veoma kvalitetna, ova LED sijalica je sve što Vam treba ukoliko želite da unesete svetlost identičnu dnevnoj u Vaš dom. Takođe..
648,00 RSD
Bez poreza:540,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
LED sijalice su poznate po svojoj efikasnosti i dizajnu. U to ime, predstavljamo Vam ovu izuzetno kvalitetnu LED svetiljku koja je napravljena da omog..
264,00 RSD
Bez poreza:220,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
E27 LED 15WKlasična, laka za montiranje, dobra u svim uslovima, ova LED sijalica je prava stvar za sve koji žele da obezbede kvalitetno osvetljenje. N..
840,00 RSD
Bez poreza:700,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
LED rasveta je definitivno najbolji način da u svoj dom unesete adekvatnu svetlost identičnu dnevnoj. I u to ime, predstavljamo Vam ovu izvanrednu LED..
156,00 RSD
Bez poreza:130,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Karakteristična za svakodnevnu upotrebu, ova LED sijalica se pokazala kao perfektan izbor! Naime, ona je napravljena kako biste Vi mogli da u svoj dom..
192,00 RSD
Bez poreza:160,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Ova LED spirala od 12W je idealan način da u svoj dom unesete adekvatno osvetljenje koje pruža prirodnu i komfornu atmosferu. Prvo, ova svetiljka je n..
456,00 RSD
Bez poreza:380,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Sa veoma velikom energetskom efikasnošću, ova LED spirala se pokazala kao idealan način da se osvetli bilo koji prostor. Naime, ona nudi veoma kvalite..
276,00 RSD
Bez poreza:230,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Specijalno napravljena kako bi obezbedili najbolji vid rasvete, ova LED spiralna sijalica je stvarno izvanredna! Prvo, ona je dizajnirana da pruži naj..
336,00 RSD
Bez poreza:280,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Kao jedan od najboljih načina da u svoj dom unesete veoma komforno i prirodno osvetljenje, predstavljamo Vam ovu LED spiralnu sijalicu. Pre svega, ona..
648,00 RSD
Bez poreza:540,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Kada uporedite spiralne i obične LED sijalice, možete zaključiti da se bitno razlikuju po svojoj jačini, pogotovo ukoliko spiralne sijalice poseduju L..
720,00 RSD
Bez poreza:600,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Predstavljamo Vam jednu od najkvalitetnijih LED sijalica koje možete kupiti u bilo kojoj radnji. Prvo, ova LED spiralna sijalica koristi LED čipove ka..
1.176,00 RSD
Bez poreza:980,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Eurovik
Klasična, pouzdana, i veoma dobra za osvetljenje velikih prostorija, ova LED spiralna sijalica je prava stvar! Naime, ona se najbolje pokazala u osvet..
504,00 RSD
Bez poreza:420,00 RSD
Lager: Na stanju Brend: Mitea lighting
Infrared (IR) ruby sijalica, često nazvana "infrared ruby lamp", je vrsta sijalice koja emituje pretežno infracrveno zračenje u opsegu od 700 do 1400 ..
958,80 RSD
Bez poreza:799,00 RSD
Dodaj u korpu
Prikaz 1 - 20 od 86 (5 strana)

Šta kažu naši kupci


LED je zapravo dioda koja emituje svetlost. Japanci Isamu Akasaki i Hiroshi Amano su 2014. Godine napravili štedljive LED sijalice koje se i dan danas koriste, a za svoj trud i rad su dobili Nobelovu nagradu za fiziku. 


Sijalice sa žarnom niti, proizvode svetlost koristeći električnu energiju za zagrejavanje metalne niti dok ne postane "belo" vruća ili kako se kaže da se žari. Kao rezultat, sijalice sa žarnom niti puštaju 90% svoje energije kao toplinu.


Prednosti LED sijalica u odnosu na obične sijaliceLED sijaliceObične sijalice
1✅ Energetska efikasnost: LED sijalice su mnogo efikasnije od tradicionalnih sijalica sa žarnom niti. Koriste manje energije za proizvodnju iste količine svetla, što može značajno smanjiti vaš račun za struju.
Manja energetska efikasnost: Sijalice sa žarnom niti koriste više energije za proizvodnju svetla, što može povećati vaš račun za struju.
2✅ Dugovečnost: LED sijalice mogu trajati do 25.000 sati ili više, što je mnogo duže od tradicionalnih sijalica sa žarnom niti koje obično traju oko 1.000 sati. Ovo znači da ćete ređe morati da ih menjate, što štedi i vreme i novac.
Kratki vek trajanja: Sijalice sa žarnom niti obično traju samo oko 1.000 sati, što znači da će morati češće da se menjaju.
3✅ Ekološka prihvatljivost: LED sijalice ne sadrže živu, za razliku od nekih drugih vrsta sijalica kao što su fluorescentne sijalice. Takođe, zbog svoje energetske efikasnosti i dugovečnosti, proizvode manje otpada.
Veća proizvodnja toplote: Sijalice sa žarnom niti proizvode više toplote, što može doprineti povećanju temperature u prostoriji i može predstavljati rizik od požara u određenim okolnostima.
4✅ Kvalitet svetla: LED sijalice pružaju jasno, svetlo svetlo i dostupne su u širokom spektru boja. Takođe, ne treba im vreme da se "zagreju" - odmah pružaju puni intenzitet svetla.
Lošiji kvalitet svetla: Sijalice sa žarnom niti mogu proizvesti manje jasno svetlo u poređenju sa LED sijalicama.
5✅ Fleksibilnost dizajna: LED sijalice su male i kompaktne, što omogućava proizvođačima da ih koriste u različitim dizajnima rasvetnih tela. Mogu se koristiti u svemu, od malih ukrasnih sijalica do velikih industrijskih svetiljki.
Manja ekološka prihvatljivost: Zbog svoje manje energetske efikasnosti i kraćeg veka trajanja, sijalice sa žarnom niti mogu proizvesti više otpada u poređenju sa LED sijalicama.


Proizvodi sa LED rasvetom proizvode svetlost do 90% učinkovitije od klasičnih sijalica koje više greju nego što osvetljavaju prostor.Kako rade LED sijalice?


Električna struja prolazi kroz mikročip, koji osvetljava malene izvore svetlosti koje zovu LED, a rezultat je svetlost. Da bi se sprečile poteškoće u radu, LED diode za grejanje u sebi apsorbuju toplotu.


Koliki je životni vek LED sijalice? 


Životni vek LED sijalice je znatno duži od običinih izvora svetlosti. LED sijalice obično ne pregore ili propadnu, umesto toga oni imaju mogućnost „amortizacije lumena“, pri čemu se jačina svetlosti polako prigušuje.


Pored toga što LED traje znatno duže, takođe je i pouzdan kada su u pitanju uslovi rada. Gotovo je sigurno da LED sijalica može da radi i u najtežim uslovima dok se obična sijalica za rasvetu vrlo brzo kvari.


Kako se LED sijalice koriste u rasveti?


LED diode ugrađene su u sijalice i uređaje za rasvetu. Male veličine, LED diode pružaju jedinstvene mogućnosti dizajna. Neka rešenja sa LED sijalicama mogu fizički ličiti poznatim sijalicama i boljeg su izgleda od tradicionalnih sijalica. 


Neka LED rasvetna tela mogu imati LED diode ugrađene kao stalni izvor svetlosti. LED diode nude ogromnu priliku za inovacije, raznih su oblika osvetljenja i uklapaju se u širu primenu od tradicionalnih rasvetnih tehnologija.


LED diode i toplina

LED diode koriste hladnjake da apsorbuju toplotu koju proizvodi LED tehnologija i rasipaju je okolo, kako se sijalica ne bi pregrejavala i pregorevala. 


Upravljanje toplinom uopšteno je najvažnija stvar uspešnog rada LED-a tokom njegovog veka trajanja. Što je viša temperatura na kojoj rade LED diode, to će se svetlost brže razgrađivati, a vek upotrebe će biti kraći.


LED proizvodi koriste razne dizajne i konfiguracije hladnjaka za upravljanje toplinom. Danas je napredak u materijalima omogućio proizvođačima da dizajniraju LED sijalice koje odgovaraju oblicima i veličinama tradicionalnih sijalica sa žarnom niti.


Bez obzira na dizajn hladnjaka, svi LED proizvodi, testirani su kako bi se osiguralo da pravilno upravljaju toplinom.


LED osvetljenje razlikuje se od užarenog i fluorescentnog na nekoliko načina. Kada je dobro dizajnirana, LED rasveta je učinkovitija i traje duže.


LED sijalice emituju svetlost u određenom smeru, za razliku od sijalica sa žarnom niti i CFL sijalica, koje emituju svetlost i toplinu u svim smerovima. 


To znači da LED diode učinkovitije koriste svetlost i energiju. Međutim, to takođe znači da je za proizvodnju LED sijalica koja osvetljava u svim smerovima potrebna sofisticirana tehnika.


Obične LED boje uključuju crvenu, zelenu i plavu. Da bi se proizvelo belo svetlo, LED boje različitih boja kombinuju se ili prekrivaju fosfornim materijalom koji boju svetlosti pretvara u poznatu "belu", svetlost koja se koristi u domaćinstvima.


Fosfor je žućkast materijal koji pokriva neke LED diode. Obojene LED diode široko se koriste kao signalna i indikatorska svetla, poput tastera za napajanje na računaru.


U CFL-u električna struja teče između elektroda na svakom kraju cevi koja sadrži plinove. Ova reakcija proizvodi ultraljubičasto (UV) svetlo i toplinu. UV svetlo pretvara se u vidljivo svetlo kad udari u fosfornu prevlaku sa unutrašnje strane sijalice. 


LED sijalice troše i do 10 puta manje električne energije od običnih sijalica. One takođe nude izuzetno udobnu i ambijentalnu svetlost koja je identična dnevnoj.


Pored sijalica možete još pogledati i led panele, led reflektore, led trake, led spoljnu rasvetu, dekorativnu rasvetu kao i opremu za led osvetljenje.