Poslednjih godina Srbija je stala rame uz rame sa evropskim zemljama po pitanju prisustva zvučnih imena u svetu video bezbednosti. Dok je nekada izbor opreme za video nadzor bio ograničen, danas su našim građanima dostupni najpoznatiji svetski brendovi kamera za video nadzor i ostale prateće opreme. 


Međutim, kao i uvek kada je veliki izbor u pitanju, donošenje odluke za koji se opredeliti može predstavljati izazov, zato danas govorimo o liderima u svetu video nadzora - upoznajte jedinstvene prednosti brendova Dahua, Hikvision, D-Link i Western Digital.

Najbolji brendovi kamera za video nadzor na tržištu

Kamere za video nadzor na nekoliko načina unapređuju bezbednost objekata u/na koje su postavljene. Njihovo preventivno delovanje je dokazano brojnim istraživačkim studijama - odvraćaju uljeze i kriminalce od upada na posede koji su pokriveni video nadzorom. Pored toga, možete im pristupiti putem mobilnih aplikacija i u realnom vremenu dobiti uvid u dešavanja na vašem imanju. Za slučaj da se provala desi, imaćete snimke koji nadležnim organima omogućavaju da počinioce brže privedu pred lice pravde.


Prednosti kamera za video nadzor se ovde ne završavaju - one su investicija koja se višestruko isplati jer vam pruža mir i osećaj sigurnosti, jer znate da su vaše dragocenosti, baš kao i vaša intima, zaštićeni od svih radoznalih pogleda i veštih prstiju.


No, kojeg proizvođača video opreme odabrati? Koji je adut i šta izdvaja svakog od njih? Hajde da napravimo kratki pregled koji će vam pružiti više informacija:

DAHUA

Dahua je jedan od najvećih i najpoznatijih svetskih proizvođača opreme za video nadzor - drugi je po redu kada je u pitanju zastupljenost na tržištu, odmah nakon brenda Hikvision. 


Dahua je počela sa radom 2001. Godine i izdvojila se inovativnim i visokokvalitetnim rešenjima, koja su dostupna po pristupačnim cenama. Proizvodi kamere za video nadzor, mrežne video rekordere, proizvode za kontrolu pristupa, video interfone i još mnogo drugih uređaja koji unapređuju sigurnost domova i poslovnih prostora.


Jednako popularna kod privatnih i poslovnih korisnika koji su u potrazi za bezbednosnim rešenjima, Dahua se izdvaja sledećim prednostima:


 • Dahua kamere proizvode jasne slike visokog kvaliteta, što olakšava laku preglednost video zapisa u svim vremenskim uslovima, bez obzira na doba dana. Mnoge Dahua kamere nude 4K rezoluciju, koja pruža neverovatno jasne i detaljne slike. 

 • Dahua proizvodi često imaju analitiku zasnovanu na veštačkoj inteligenciji, što omogućava prepoznavanje lica i registarskih tablica. Ove funkcije pružaju naprednu sigurnost i olakšavaju identifikaciju i praćenje pojedinaca ili vozila.

 • Dahua opremi se može pristupiti sa daljine, putem aplikacije mobilnog telefona, što korisnicima omogućava da nadgledaju svoju imovinu sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme.

 • Dahua snimači dolaze sa opcijama pametnog skladištenja koje optimizuju korišćenje skladišta, smanjujući količinu potrebnog prostora na disku i troškove skladištenja tokom vremena.

 • Dahua oprema je izuzetno jednostavna za korišćenje i kompatibilna sa nizom uređaja i sistema, što olakšava integraciju u postojeće postavke. Ovo omogućava besprekornu integraciju nove i postojeće opreme, minimizirajući zastoje i maksimizirajući koristi od investicije.


Sve u svemu, DAHUA je odličan brend za one koji traže visokokvalitetnu opremu za video nadzor koja je jednostavna za upotrebu.

Hikvision

Najzastupljeniji na tržištu video nadzora, Hikvision je brend koji je opravdano stekao planetarnu popularnost. Proizvodi ove kompanije su raznovrsni i variraju od policijskih sistema za nadzor i saobraćajnih kamera do bebi monitora, a dostupni su u više od 190 zemalja širom sveta. 


Sposobnost da pravi proizvode odličnog kvaliteta po povoljnim cenama pomogla je da Hikvision postane najveći proizvođač opreme za video nadzor na svetu.


Hikvision svojim kupcima pruža ogroman izbor u pogledu niza funkcija, uključujući kvalitet slike, dizajn kamere i cenu. To znači da se Hikvision oprema može lako prilagoditi vašem budžetu i zahtevima, pružajući vam bezbednosni sistem koji odgovara vašem poslovanju. 


Evo nekih od najistaknutijih prednosti Hikvision opreme za video nadzor:


 • Hikvision kamere imaju odličnu rezoluciju zbog velike količine megapiksela, što znači da pružaju jasnu sliku, čak i kada zumirate prethodno snimljeni materijal.

 • Većina Hikvision sistema video nadzora dolazi sa ugrađenom sposobnošću analitike, što znači da ne morate dodatno ulagati u softver za analizu.

 • Ako niste baš upućeni u tehnologiju, Hikvision kamere bi mogle biti idealne za vas jer su jednostavne za upotrebu i razumevanje.

 • Hikvision sistemi se mogu proširiti, što je korisno za budućnost. Ako trenutno možete da priuštite samo određeni broj kamera, u budućnosti ćete imati mogućnost da uključite nove kamere ako se vaše poslovanje proširi ili bude zahtevalo dodatnu sigurnost.

 • Proizvodi iz Hikvision-a su jednostavni za instalaciju, što znači da vaš novi bezbednosni sistem može da počne da radi u veoma kratkom vremenskom roku.


Ovo su samo neki od razloga zašto je Hikvision popularno rešenje za nadzor. Posvećenost kompanije kvalitetu, inovacijama i pristupačnosti učinila je to izborom od poverenja za preduzeća i pojedince širom sveta.


Ako tražite odličnu kameru po pristupačnoj ceni, Hikvision je vaš izbor broj jedan!

D-Link

D-Link je manje poznat brend, ali nudi visokokvalitetne proizvode koji su savršeni za sve bezbednosne potrebe. Oni nude širok spektar proizvoda koji su opremljeni posebno dizajniranim karakteristikama koje nude ništa manje od najbolje zaštite.


Evo nekih karakteristika koje čine D-Link odličnim izborom za video nadzor:


 • D-Link kamere su sposobne da isporuče video visoke definicije, u rasponu od 720p do 1080p rezolucije, što obezbeđuje jasne i detaljne slike koje se mogu koristiti za tačnu analizu video zapisa. Neke D-Link kamere su opremljene infracrvenim mogućnostima noćnog vida, što omogućava jasan nadzor u uslovima slabog osvetljenja.

 • D-Link kamere su dizajnirane da se lako instaliraju i podese, što ih čini dobrim izborom za one koji nemaju mnogo tehničkog iskustva i nisu prethodno koristili sigurnosne kamere.

 • Mnoge D-Link kamere dolaze sa mogućnostima daljinskog nadzora, omogućavajući korisnicima da gledaju snimke uživo i primaju upozorenja sa svojih uređaja.

 • D-Link nudi konkurentne cene, čineći svoje proizvode pristupačnom opcijom za mnoga preduzeća i privatne korisnike.


Ovo su neke od ključnih karakteristika koje izdvajaju D-Link kao izbor opreme za nadzor. Kombinacija video zapisa visoke definicije, jednostavne instalacije i dobre korisničke podrške čine ga popularnim izborom za one koji traže pouzdana i pristupačna rešenja za nadzor.


Sve u svemu, ovaj brend je odličan izbor za sve one koji traže kvalitetne i pouzdane video kamere po pristupačnoj ceni.

Western Digital

Western Digital je poznat brend koji u svom asortimanu ima odlična rešenja za skladištenje podataka, ali i visokokvalitetne video kamere. Njihovi proizvodi su savršeni za one koji žele najbolje u bezbednosnoj tehnologiji.


Jedna od najboljih stvari u vezi sa Western Digital kamerama je otpornost i pouzdanost. Izrađene su od visokokvalitetnih materijala i dizajnirane su da traju dugo. Pored toga, dolaze sa funkcijama koje će vaš sigurnosni sistem učiniti potpunim.


Evo nekih od ključnih karakteristika koje Western Digital čine dobrim izborom za video nadzor:


 • Western Digital je poznat po svojim visokokvalitetnim i pouzdanim hard diskovima i rešenjima za skladištenje podataka. Njihovi hard diskovi mogu podneti kontinuirano snimanje, obezbeđujući pouzdane performanse i dugotrajno skladištenje snimaka.

 • Lako se instaliraju i podešavaju, te u vrlo kratkom roku mogu početi sa radom, što ih čini dobrim izborom za one koji nemaju mnogo tehničkog iskustva.

 • Hard diskovi Western Digital-a nude velike kapacitete za skladištenje, što ih čini dobrim izborom za one koji moraju da čuvaju veliku količinu materijala.

 • Western Digital-ova rešenja za skladištenje su kompatibilna sa širokim spektrom kamera i sistema za nadzor, što olakšava integraciju u postojeću bezbednosnu opremu.


Kombinacija pouzdanog skladištenja, jednostavne instalacije i velikog kapaciteta skladištenja čine Western Digital popularnim izborom za preduzeća i pojedince koji traže visokokvalitetna i pristupačna rešenja za skladištenje snimaka sisteme za nadzor.