Katalog
Korpa

Kamere i oprema za video nadzor

Video Nadzor kamere i oprema

videonadzor

Bezbednost Vašeg doma je na prvom mestu,  bez obzira na sve! Baš zato, mnogi od nas idu i korak dalje kako bi na najadekvatniji način obezbedili svoj dom od raznih potencijalnih pretnji. 

U to ime, video nadzor se javlja kao jedna od najboljih opcija koja Vam nudi zaista dosta toga. Pre svega, prikladnost i mogućnost lakog upravljanja čine ovaj tip zaštite doma jednim od najboljih na tržištu.

Pored toga, video nadzor nudi i potpunu kontrolu i uvid u sve što se dešava u određenom prostoru. I na taj način, Vama na raspolaganju stoje razne mogućnosti, a sve to je moguće ukoliko se odlučite da obezbedite Vaš dom.

No, kako ne bismo srljali odmah, potrebno je prvo da se upoznamo sa pogodnostima, komponentama, kao i odlikama video nadzor sistema.

Dakle, potrudićemo se da Vam na najlakši i najrazumniji način objasnimo sve što biste trebali da znate pre kupovine jedog video nadzor sistema.

Komponente Video Nadzorainografik-kamere

Video nadzor sistemi su opremljeni sa veoma velikim brojem raznoraznih komponenti. Baš zato se ovakav vid zaštite doma toplo preporučuje jer nudi razne pogodnosti. 

Takođe, bitno je da napomenemo da su video nadzor sistemi koje mi nudimo opremljeni sa najnovijim tehnologijama i komponentama radi poboljšanja kvaliteta.

Zato,  kao glavne delove ovih sistema ubrajamo:

  Kamere za Video nadzor

•  DVR Snimači za Video nadzor

   Hard Diskovi za Video nadzor

•  Napajanja za Video nadzor

•  Gotovi Kablovi za Video nadzor

•  Dodatna Oprema za Video nadzor

Kao što vidite i sami, ove komponente znatno utiču na kvalitet video nadzora, što poboljšava Vaše iskustvo prilikom rukovanja i snalaženja. 

Pojedinačno ćemo se posvetiti svakoj kategoriji.

Kamere

Glavni i definitivno najvredniji deo svakog video nadzor sistema su Kamere. Kao što i sami znate, kamere mogu zabeležiti apsolutno sve, i samim tim Vas obavestiti o određenim aktivnostima u i oko Vašeg objekta. 

Sa druge strane, kamere se odlikuju velikom raznovrsnošću u upotrebi. Naime, neke kamere Vam nude brz prenos slike u realnom vremenu, dok neke kamere prosto snimaju i dokumentuju taj sadržaj.  U oba slučaja, kamere mogu da preventuju nedozvoljene aktivnosti samim tim što bi Vas obavestile o potencijalnim upadima ili provalama u Vaš prostor. 

Kod nas, možete naći sve vrste kamera koje su potrebne kako biste u potpunosti osigurali Vaš dom ili bilo koji drugi prostor. 

Dakle, tu su:

  • Weatherproof bullet kamere

– Definitivno najbolji izbor za sigurnosni sistem, Waterproof Kamere se odlikuju visokom rezolucijom, velikom otpornošću , kao i lakom i brzom ugradnjom.

  • Dome kamere

– Dome Kamere poseduju specijalno dizajniran oblik koji im pruža laku montažu, posebno unutar prostorija. Njihove specifikacije Vam garantuju besprekoran video nadzor i bezbednost. 

  • BOX kamere

– Box Kamere svoje mesto nalaze u raznim potrebama vlasnika, što ih čini dobrim ne samo za video nadzor, već i za druge potrebe.

  • IP kamere

– Ove kamere su specijalno napravljene da obezbede najbolje rezultate u polju video nadzora. One u sebi poseduju infracrvene lampice koje pružaju odličan snimak u uslovima slabije vidljivosti.

  • Bežične IP kamere

– Pored običnih, bežične IP kamere su još kompaktnije i pogodnije za skoro sve tipove video nadzora. One pružaju izvanredne pogodnosti i omogućavaju brzo i lako povezivanje bez dodatne opreme.

  • Hidden-skrivene kamere

– Što se tiče ovih kamera, one su odličan izbor ukoliko Vam je potrebno da snimite određenu prostoriju bez znanja  drugih. One su male i idealne za upotrebu u svim uslovima.

  • Lažne kamere

– Lažne kamere služe kao jedan vid obezbeđivanja određenih objekata. One ne pružaju nikakve informacije niti bilo šta snimaju, već služe kako bi oterale potencijalne upadače koji misle da su tu prave kamere.  

  • Auto kamere

– Primena ovih kamera je svendena samo na automobile, što ih čini odličnim izborima ukoliko Vam je potrebna adekvatna zaštita auta. 

  • Mobilne kamere

– Ovaj tip kamera nema veze sa obezbeđivanjem doma jer se one nose sa sobom. Idealne su za lovce ili planinare koji žele da zabeleže svaki trenutak njihovog putovanja.


Dakle, pored ovoliko mogućnosti, sigurno nije lako odlučiti se za pravi izbor. Srećom, tu smo mi da Vam razjasnimo koje kamere su idealne za video nadzor sisteme. 

U tom svetlu, preopručujemo Waterproof, Dome, i IP kamere za obezbeđivanje Vašeg doma, ili bilo kog drugog prostora. Skrivene ili Hidden kamere su takođe dobar izbor, ali samo u određenim okolnostima koje zahtevaju tako nešto.

Ove tri vrste kamera su specijalno dizajnirane da obezbede sve uslove koje jedan perfektan video nadzor sistem zahteva. Dakle, od visoke rezolucije pa sve preko raznih tehnologija, do lakog montiranja i povezivanja, ove kamere su idealan izbor. 

DVR Sistemi

Svaki video nadzor sistem mora da poseduje makar jedan DVR uređaj. Bez DVR uređaja, video nadzor sistem ne bi mogao da obavlja svoju osnovnu funkciju – skladištenje podataka. Dakle, ovo je jedna neophodna i veoma korisna komponenta.

Pored togo što je Digital Video Recorder (DVR) koristan na polju skladištenja podataka, on je takođe i odličan kada je u pitanju snimanje određenog materijala. Prosto rečeno, DVR snima i beleži sve što kamera uhvati njenim ’’okom’’. 

Zbog toga, ova komponenta dolazi u raznim oblicima i formatima, a Vama je potrebno da znate za koji tačno da se odlučite. 

4-Kanalni snimač DVR 

Ovaj tip Digitalnog Video Snimača je idealan za manje objekte, tj. za potrebe manjeg broja kamera. Samim tim što snima i beleži sve na Hard Disk, ovaj tip DVR-a je poznat i po svojoj izvnrednoj brzili kao i lakoći u povezivanju kamera sa njim.

Preporučujemo ovaj tip za manje objekte kao što su kuće, garaže, ostave, itd.

8-Kanalni snimač DVR

Duplo veći po kapacitetu, 8-kanalni DVR uređaji su jedna od najpopularnijih opcija širom sveta. Oni se odlikuju veoma kvalitetnim pogodnostima kao što su mogućnost snimanja svih video rezolucija, brzo i efektivno montiranje, i  visok nivo reprodukcije materijala.

Preporučujemo ovaj  tip za potrebe 6 ili više kamera, kao što su veće kuće, lokali, restorani, sale, itd.

16-Kanalni snimač DVR

Shodno kapacitetu i veličini, 16-kanalni DVR uređaju su odličan izbor za potrebe veoma velikog broja kamera. Uglavnom se koriste na objektima poput, marketa, prodavnica, magacina, većih lokala i slično.

Preporučujemo ovaj tip ukoliko želite brzo i kvalitetno skladištenje podataka uz mogućnost ponovnog pregleda istog.

32-Kanalni snimač DVR

I na kraju, u su 32-kanalni DVR uređaji koji služe kako bi se obezbedila adekvatna podrška velikom broju kamera. Idealni su za objekte poput hotela, mega marketa, i ostalih većih objekata. 

Preporučujemo ovaj tip za video nadzor sistem velikog broja kamera jer omogućava širok spektar mogućnosti kao i veliki kapacitet.

DVR uređaji su, kao što vidite, veoma korisna i neophodna stvar za svaki video nadzor sistem. U tom svetlu, uskladite svoje potrebe (broj kamera) i oldučite se za adekvatan model.

Hard Diskovi

Sastavni deo svakog video nadzor sistema je mnoštvo Hard Diskova. Ovaj tip komponenete je svakako neophodan što zbog kapaciteta, tako i zbog mogućnosti skladištenja podataka. 

Dakle, Hard Disk je neophodan, veoma koristan, i visoko preporučljuv deo koji svaki video nadzor sistem treba da ima.

Prosto rečeno, ugrađivanjem dodatnog Hard Diska, omogućujete svom video nadzor sistemu da beleži i čuva znatno više materijala koji je neophodan zarad Vaše sigurnosti. Zaprepastićete se kada saznate da je za samo jednu kuću potreban Hard Disk sa minimum 1TB prostora.

To naravno važi u slučaju da želite dokumentovan snimak i slike svega što se dešava u prostoru oko Vas. Onda i sami možete da zamislite koliko je prostora potrebno za neke veće objekte poput hotela, odmarališta, mega marketa, itd.

Što se tiče pogodnosti, Hard Diskovi i Micro SD kartice dolaze uglavnom u varijantama i samim tim su kompatabilni sa svim mogućim uređajima. Takođe, Hard Diskove možete koristiti kao i dodatan prostor za Vaš računar.

Sve u svemu, bez adekvatnog Hard Diska koji zadovoljava Vaše uslove, ne možete da se nadate savršenom video nadzor sistemu – to je garantovano!

Napajanja

Kao što i sami znamo, kamere, DVR, pa i sve druge komponente video nadzor sistema rade na struju. Povodom toga, postavlja se pitanje kako snabdeti strujom toliko broj uređaja?

Stvar je jako prosta! Sve što je potrebno jednom video nadzor sistemu da slobodno i perfektno funkcioniše je Napajanje. 

Naime, napajanja su sastavni deo svakog video nadzor sistema i bez njih je prosto nezamislivo da jedan sistem za bezbednost opstane. Baš zbog toga, razna napajanja se javljaju kao idealan način da se snabde potrebna energija kako bi video nadzor sistem radio.

Pored toga, na Vama je da odaberete napajanje koje je adekvatno za Vaš video nadzor sistem. U većini slučajeva, od proizvođača kamera možete videti koje napajanje je potrebno.

Ukoliko ipak ne uspete da nađete tu informaciju, uvek možete probati sa univerzalnim napajanjima koja su se pokazala kao odličan izbor zadnjih par godina.

Gotovi Kablovi

Wireless tehnologija je dostupna samo u određenim slučajevima, makar kada je u pitanju video nadzor. Za sada, kablovi su sastavni deo video nadzora, što za napajanje, tako i za sprovođenje informacija do DVR sistema. 

Prosto objašnjeno, kablovima se povezuju svi ostali delovi i komponente video nadzor sistema. Od glavnih kablova koju su svakako potrebni ubrajamo:

Kablove za napajanje

DC kablove

DC konektore

Pored toga, ovi kablovi su veoma koristan deo jer omogućavaju komunikaciju između uređaja koji su sastavni deo sistema.

Dodatna Oprema za Video Nadzor

Sastavni delovi svakog video nadzora su ujedno i neophodni kako bi on funkcionisao na najbolji mogući način. Sa druge strane, ukoliko se odlučite da svoj sistem unapredite na neki određen način, onda je dodatna oprema prava stvar za Vas.

U dodatnu opremu ubrajamo:

Kućišta

Nosače

Objektive

Svaki tip dodatne opreme je zaseban i nudi posban vid pogodnosti. Tako na primer Kućišta dodatno ojačavaju kameru i čine je izdržljivijom i otpornijom na razne vremenske uslove.

Nosači su idealan i veoma koristan deo video nadzor sistema jer omogućavaju postavljanje kamera i na veoma nepristupačnim delovima prostorija.

I na kraju, Objektivi sami po sebi dodatno poboljšavaju kvaliete snimka i pružaju dodatne pogodnosti kao što je na primer opcija uveličavanja slike.


Pogodnosti Video Nadzora


Do sada ste se sigurno puno puta zapitali šta to zapravo video nadzor pruža? Odgovor na ovo pitanje je veoma široko i nalazi se u samoj suštini video nadzora i upravljanja istim.

No, hajde mi da vidimo koje su to pogodnosti koje možete da očekujete od video nadzora.

1) Smanjenje Nedopuštenih Radnji

Ukoliko se nađete na mestu na kojem je postavljen adekvatan video nadzor, da li biste prekršili neko pravilo ili uradili nešto protiv zakona? Isto to se pitaju i drugi. 

Dakle, samim posedovanjem video nadzor sistema, Vi zapravo obezbeđujete Vaš dom od provalnika ili bilo kojih drugih prestupnika. Kamera samom pojavom stvara sliku u glavi potencijalnih prestupnika da ste obezbeđeni i da je sve pod budnim okom.

Još ukoliko posedujete kamere sa antivandal kućištem, onda je to još i jača sigurnost. Taj tip kamera se zaista teško lomi i otporan je na gotovo sve vrste pritiska, udarca, i slično.

Samo neke od nedopuštenih radnji se drastično smanjuju ugrađivanjem video nadoz sistema, što u privatnom posedu, tako i u poslovnim prostorijama.

Krađa

Prevara i Iznuda

Provale

Ostale Nedopuštene Radnje

Sve što smo naveli je uvođenjem video nadzora znatno smanjeno, gotovo do samog kraja. 

2) Mir i Sigurnost

Zapitajte se zapravo koliko vredi Vaš mir? Mi Vam zasigurno možemo reći da mir nema cenu, a takođe i sigurnost. Ukoliko svoj dom napustite znajući da se sve snima i svaki upad može biti sprečen, onda će i Vama biti lakše.

Prosto rečeno, video nadzor pruža potpun mir i sigurnost Vašeg doma. 

Pored toga, video nadzor služi kao jedan vid profesionalizma kada su u pitanju veći objekti kojima je potrebna zaštita. Naime, svaka ozbiljnija kompanija, bilo mala ili velika, svoje usluge i svoju robu mora zaštititi na adekvatan načn.

Sve u svemu, toplo se preporučuje instalacija video nadzor sistema iz više razloga, a kao najjači argument se zapravo navodi mir i sigurnost.

3) Pruža Pomoć Nadležnim Organima

U određenim slučajevima, Vaš video nadzor može snimiti neku radnju koja zapravo nema nikakve veze sa Vama, ali može pomoći nadležnim organima. U većini slučajeva, službenici policije se oslanjaju na video nadzor iz obližnjih lokala ili kuća kako bi pokušali da dobiju potpunu sliku toga što se desilo na tom mestu.

Na taj način, Vi i Vaš video nadzor možete biti od velike koristi drugim ljudima. Takođe, ne zaboravite da je društvena svest veoma jako oružje za suzbijanje kriminaliteta, i baš zbog toga, video nadzor znatno pospešuje smanjenju istog.

4) Skladištenje Snimaka 

Sve što Vaše kamere snime može biti sačuvao na Hard Diskovima, to smo već napomenuli. I baš zbog toga, imati mogućnost uvida u sve što se desilo u određenom prostoru je veoma velika prednost.

Pogotovo ukoliko se bavite nekim vidom preduzetništva. I sami znamo da je obezbeđivanje poslovnih prostorija kao što su magacini, kancelarije, lokali, itd, veoma korisna stvar. Pritom, sve što kamere snime možete uvek pregledati iznova i iznova, bez ikakvih komplikacija.

Potrebno je da sa Hard Diska preuzmete materijal na Vaš računar ili mobilni uređaj, i uvek možete da pregledate snimke od ranije. 


Glavne Odlike Svakog Video Nadzora

Uvođenjem video nadzor sistem u Vaše prostorije, ne samo da smanjujete nedozvoljene aktivnosti, već ste i u mogućnosti da poboljšate neke druge stari. Prosto rečeno, video nadzor ne služi samo kako bi snimao određene prostorije, već Vam nudi dosta toga.

U to ime, hajde da vidimo koje su to glavne odlike koje svaki video nadzor poseduje. 

Aplikacijamobilna-aplikacija

Ukoliko niste znali, veliki broj današnjih kamera Vam pruža mogućnost povezivanja sa Vašim mobilnim uređajem. Naime, potrebno je da preuzmete aplikaciju na Google Store-u ili Apple Storu i možete slobodno da upravljate kamerom.

Takođe, ovo Vam nudi i opciju da uvek i u svakom trenutku pogledate i vidite šta kamera zapravo snima. Ova opcija je idealna za preduzetnike koji imaju pune ruke posla. 

Pored toga, instaliranjem aplikacije, Vi ste odmah u prednosti jer možete direktno da komunicirate sa kamerom. To znači da možete preuzeti sve podatke koje kamera zabeležava i da ih sačuvate na svoj mobilni uređaj.

Kvalitet Video Snimka

U većini slučajeva, kamera je zaslužna za kvalitet video snimka i live pregleda. No, to ne mora uvek da bude tako. Naime, ukoliko je kamera opremljena sa komponentama koje ne pospešuju kvalitet video snimka, onda je i sam kvalitet slike slabiji.

To je slučaj sa kamerama koje nude snimanje ispod 1 MegaPiksela ili u 720 TV linija rezoluciji. Ovakve kamere nisu loše, ali nisu ni blizu po kvalitetu kamerama koje nude makar 1 MegaPiksela rezoluciju ili veću rezoluciju. 

No, kako vreme prolazi, tako tehnologija napreduje pa se danas uglavnom srećemo sa kamerama koje nude najmanje 1080P rezoluciju slike. Takav tip kamera je izvanredan za video nadzor sistem jer pruža odličnu HD sliku i veoma brz prenos slike u realnom vremenu.

Sa druge strane, postoje kamere koje veoma prednjače po kvalitetu video snimka. Te kamere uglavnom dolaze iz dve porodice, Dahua i Hikvision. Sastavni deo ovih kamera su:

Infracrvene diode

Smart ICC diode

ICR Filteri

Verifokalni objektivi

Motorizovani objektivi

Ovo su samo neke od prednosti kamera koje dolaze iz gore-pomenutih porodica. Bespotrebno je govoriti o kvalitetu slike, ali možete biti sigurni da ove kamere pružaju HD rezoluciju sa kristalno čistom slikom.

Vidno Polje

Jedno od najučestalijih pitanja koje budući vlasnici video nadzor sistema postavljaju je ’’Koju površinu kamera pokriva’’. Odgovor na ovo pitanje leži u kvalitetu kamera kao i u njenom dizajnu. 

Naime, neke kamere su specijalno dizajnirane da obzervuju samo jedan tačno određen prostor, dok sa druge strane, imamo kamere koje imaju veliko vidno polje.

Uglavnom, na Vama je da izaberete kameru koja Vama odgovara. Upamtite da sa kamerama koje imaju makar 180 stepeni vidnog polja, nikada nećete pogrešiti. Takav tip kamera je sjajan u gotovo svim uslovima.

Pored toga, IP kamere su takođe odličan izbor za video nadzor domova. One u sebi imaju ugrađen motorizovani objektiv koji pokriva veoma veliki prostor. Sa ovakvim kamerama nećete pogrešiti.

Posebne Odlike

Pod posebnim odlikama podrazumevamo određene sposobnosti kamera koje nisu svojstvene svim vrstama. Dakle, postoje specijalno dizajnirane kamere koje u sebi poseduju najnovije tehnologije kao što su:

Starlight tehnologija

Echo Spot

SmarThings

Ovo su samo neke od posebnih odlika koje neke kamere pružaju. Uglavnom se sve to svodi na lakše rukovanje, bolji pregled, i znatno veći kvalitet snimka.

Cena i Vrednost 

Koliko ste zapravo spremni da uložite kako biste osigurali Vaš dom? Odgovor je ’’Onoliko koliko treba’’. Baš zato kada su kamere i video nadzor u pitanju, potrebno je izabrati ono što je Vama pogodno i sutabilno.

Nema potrebe voditi se cenom kada kupujete kamere i ugrađujete video nadzor sistem. Ponekad su jeftinije kamere znatno bolje za Vaše uslove. 

Uglavnom, kako biste znali koji video nadzor sistem da instalirate, savetujemo da uzmete u obzir određen broj parametra:

Kvalitet Slike

Dostupnost i Rukovanje 

Instaliranje i Povezivanje

Otpornost i Dizajn Kamere

Kada se sve ovo svede pod svoje, možete biti sigurni da ste dobro izabrali. 

Sa druge strane, treba biti i obziran što se cene tiče. Naime, ulaganje u video nadzor sistem je trošak koji se javlja samo jednom, i baš zato, slobodno odrešite kesu.

Kupite najkvalitetnije komponente i budite spokojni da će Vaš video nadzor sistem raditi besprekorno.

Sve u Svemu 

videonadzor-monitorNa osnovu svega što smo rekli, sasvim je logično zaključiti da se video nadzor ISPLATI! Na kraju krajeva, mir i sigurnost nemaju cenu.

Nadamo se da ste putem ovog našeg članka makar malo razbistrili sliku što se tiče osnovnih odlika video nadzora. Ukoliko je tako, onda budite sigurni da ćete kod nas naći samo najbolje za Vaš dom.


Model: 29040
Ako ste ikada instalirali kamere, onda znate koliko su važni kablovi sa DC napajanjem. Ne gubite garanciju za vaše kamere tako što ćete odseći ženski konektor za napajanje.;Nabavite ovaj DC kabal i spojite ga sa koaksijalnim RG-59. To omogućava sigurnu vezu sa vašim kamerama, ali omogućava Vam da je..
60,00 RSD
Bez poreza:50,00 RSD
Model: 290401
Ovaj DC kabl koji je specijalno dizajniran da omogući pouzdan rad Vaših kamera za video nadzor je odličan izbor. Sa njim ćete biti potpuno sigurni da je Vaša kamera za video nadzor opremljena adekvatnom opremom i da će njen rad biti odličan.Samim tim, ovaj DC kabl je idealan izbor za sve one kojima ..
60,00 RSD
Bez poreza:50,00 RSD
Model: 29187
Ovaj DC konektor je speijalno napravljen da pruži napajanje kamerama za video nadzor. Sa njim možete lako i bez problema obezbediti potrebu energiju Vašim kamerama za video nadzor. On je napravljen od kvalitetnog materijala i samim tim Vam omogućava dugu upotrebu.Takođe, ovaj konektor je tip ’’muški..
72,00 RSD
Bez poreza:60,00 RSD
Model: 29026
Želite li spojiti 4 unapred napravljenih RG-59 koaksijalnih kablova u napajanje?Umesto da sečete unapred pripremljene kablove za napajanje, jednostavno kupite ovaj DC razdelnik i priključite ga na postojeće napajanje.Za čistu i jednostavnu vezu između kablova.....
230,00 RSD
Bez poreza:191,67 RSD
Model: 5543
Upečatljivo realna, dizajnirana po ugledu na Dome kamere, ova lažna kamera će zavarati bilo koga. Prvo, ova kamera je pristupačna i gotovo svako je može kupiti. Drugo, specijalno je dizajnirana i na prvi pogled liči na realnu kameru.Sa lakoćom je možete namontirati apsolutno gde god želite i to Vam ..
360,00 RSD
Bez poreza:300,00 RSD
Model: 20013
Adapter  STD-1111 12W / 1A / 12V..
360,00 RSD
Bez poreza:300,00 RSD
Dc Kabl 1-8
Rasprodato
Model: 29023
1 DC utičnica - 8 DC utikača..
379,20 RSD
Bez poreza:316,00 RSD
Model: 20090
Adapter - napajanje Napajanje 2012 24W / 2A / 12V..
396,00 RSD
Bez poreza:330,00 RSD
Model: 20040
Napajanje/ ČOPER IP20 12V 1AUlazni napon: 220-240V/50-60HzIzlazni napon: DC 12VSnaga: 50W max. jačina struje 4.2AStepen zaštite: IP 20 ( unutrašnja upotreba )Klasa zaštite: I klasaRadna temperatura: -25°C ~ +40°C..
420,00 RSD
Bez poreza:350,00 RSD
Model: 2685
NOSAČ ZA UNUTRAŠNJU MONTAŽU BNP-1 Nosač box kamere plastični, bež boje..
475,20 RSD
Bez poreza:396,00 RSD
Model: 26179
Ovo je jedan od bolje napravljenih kablova koji Vam omogućava da povežete sigurnosne kamere sa Vašim sistemom za nadzor. Prema tome, sa ovim video kablom će Vaše sigurnosne kamere za video nadzor biti u mogućnosti da prenesu sve informacije do video rekordera.Takođe, napravljen je da traje i samim t..
540,00 RSD
Bez poreza:450,00 RSD
Prikazujem 1 do 12 od 529 (45 strana)

Pošalji prijatelju