Kućne sigurnosne kamere odličan su dodatak bilo kojem kućnom sigurnosnom sistemu, koji vam pruža 24/7 nadgledanje, bez obzira na vašu lokaciju. Mnogi za kućnu sigurnost često pogreše instaliranjem samo jedne kamere. Poput senzora za vrata i prozore i kućne sigurnosne kamere trebale bi biti instalirane na više područja u vašoj kući.


Umesto da se fokusirate na određeni broj sigurnosnih kamera koje treba instalirati, razmislite koje će lokacije u vašoj kući i oko nje osigurati najširi ugao gledanja. I ako su sve kuće drugačije locirane, većina od njih ima mesta koja su osetljivija na provale. Trebali biste postaviti kamere kako bi pokrili što veći broj ovih područja.


Prednja, zadnja i bočna vrata. Provalnici često ulaze u objekat kroz ulazna ili zadnja vrata. Postavite spoljne kamere iznad ili u blizini bilo kojih vrata koja vode u vašu kuću.

Prozori koji su direktno na ulici možda su skloniji provalama. Instalirajte spoljne kamere iznad ovih prozora ili upotrebite unutrašnje kamere koje su okrenute dotičnim prozorima.

Prilazni putevi. Ako se provalnik približi vašoj kući, može pokušati ući kroz Vaša garažna vrata. Postavljanje spoljne kamere iznad prilaznog puta može vam pomoći u otkrivanju sumnjivih aktivnosti.

Zajednički prostori. Ako provalnik uđe u vaš objekat, možda će biti sklon potrazi dragocenosti u određenim delovima, kao što su dnevna soba i glavna spavaća soba. Za nadgledanje ovih prostora koristite unutrašnje kamere.

Neke kuće imaju terase ili podrume sa stepenicama koja vode do ulaznih vrata, a koja provalnici mogu koristiti za ulazak unutra. Postavite kameru na stepenice da biste pratili bilo kakvu sumnjivu aktivnost.

Kada razmišljate o tome gde instalirati kućne sigurnosne kamere, pravilno postavljanje je presudno. Sve kamere trebaju biti van dosega kako se ne bi mogle lako srušiti ili uništiti. Proverite da li su kamere dobro postavljene.


Pronalaženje pravog ugla za položaj kamere jednako je važan kao i sam položaj. Ako kućne sigurnosne kamere postavite direktno iznad prozora ili vrata i ne uskladite ih na odgovarajući način, možda ćete uhvatiti samo vrh glave provalnika. Umesto toga, stavite ih pored vrata ili prozora s kamerom okrenutim prema ulazu. Ne bojte se da vaše sigurnosne kamere budu vidljive, može pomoći zastrašivanju potencijalnih lopova.


Ako su vaše kamere bežične, proverite Wi-Fi signal oko kuće. Važno je da vaše kućne sigurnosne kamere imaju pouzdan pristup snažnom Wi-Fi signalu za snimanje i prenošenje snimaka. Bez internetske veze, kamera bi se mogla prekinuti sa vašeg kućnog sigurnosnog sistema. Ako je Wi-Fi signal slab, video snimci mogu biti loši ili izobličeni.


Sada kada znate gde biste trebali instalirati kućne sigurnosne kamere, vreme je da pronađete pravu kameru za svoje potrebe. Pogledajte naš link za kupovinu sigurnosnih kamera kako biste saznali više o integracijama kućnog sigurnosnog sistema i najpopularnijim modelima sigurnosnih kamera na tržištu.