Dahua je lansirala novu verziju termalnih kamera čija je glavna funkcija tačno merenje telesne temperature. Tačnost je ±0.3 stepena. Ugrađen AI algoritam, za merenje više osoba do čak tri metra razmaka, omogućava brzo i bezkontaktno prepoznavanje telesne temperature!

Globalna godina 2020. bit će posebna godina sa izbijanjem koronavirusne bolesti 2019. (COVID-19) na globalnom nivou. Do danas je visoko zarazna bolest oduzela mnoge živote, posebno u Kini, Italiji, Južnoj Koreji, Japanu.


Dahua Technology, vodeći svetski brend za video nadzor, saradjuje u prevenciji i kontroli epidemije. Dahua se pridružila globalnim naporima u borbi protiv virusa kako bi se umanjio uticaj na čovečanstvo. Otkako je 24. januara poslala svoju prvu seriju termalnih kamera u najteže pogođeni Wuhan, Dahuino termalno rešenje postavljeno je na hiljade mesta u Kini, uključujući aerodrome, trgovačke komplekse, banke i razne druge lokacije.

Danas se to rešenje može pronaći na čak dva velika evropska aerodroma, u Turskoj i u Poljskoj.


Kako Funkcioniše?

Dahua termalno rešenje za merenje temperature ljudskog tela



Dahua termalno rešenje funkcioniše tako da meri telesnu temperaturu na daljinu. Uporedite sa tradicionalnim načinom merenja telesne temperature – toplomerom na čelu, upotrebom Dahua termalnog rešenja značajno će se poboljšati brzina i tačnost, a ujedno će se pomoći i smanjenju unakrsne infekcije bezkontaktnim merenjem.

Za merenje temperature od 5000 ljudi, trebaće oko 4,2 sata pomoću toplomera, jer će trebati najmanje 3 sekunde za merenje osobe. Međutim, potrebno je samo 30 minuta ako koristite Dahua termalno rešenje, koje meri 3 osobe u sekundi. Također se odlikuje velikom tačnošću od ± 0,3 ℃.


"Termalno rešenje Dahua pomoglo nam je da otkrijemo nekoliko sumnjivih slučajeva u samo nekoliko sati rada, što izuzetno cenimo", komentarisao je korisnik iz Hong Konga.


Dahua termalno rešenje nalazi se na prvoj liniji fronta i pomaže u sprečavanju i kontroli epidemije na aerodromima, željezničkim stanicama, bolnicama, školama i drugim mestima širom sveta.

Zahvaljujući visokoj preciznosti, visokoj učinkovitosti, snažnoj prilagodljivosti i jednostavnom primenom, Dahua termalno rešenje može se primeniti na sve vrste ulaza i izlaza, kuhinje i vrtiće.


izvor: http://zastita.info/