Koja pitanja se postavljaju kada kupujete kućni sigurnosni sistem?


 
Možda si se samo preselio. Možda je nedavno došlo do provale u vašem kraju. Možda si upravo dobio dete? Ili ste se možda opustili u Vašoj sobi? I ako razlozi variraju, ne postoji pogrešan razlog da želite sistem sigurnosti kod kuće. Svi žudimo za sigurnošću, a pravi sistem kućne bezbednosti to može da obezbedi.


Dobra vest je da tehnologija sigurnosti kuće nikada nije bila bolja. Sistemi se mogu potpuno prilagoditi vašim individualnim i porodičnim potrebama. Dok su se opcije povećale, povećan je i broj kompanija za kućnu sigurnost. Može biti izazov znati odakle početi.





 

Evo nekih specifičnih pitanja koja biste trebali da postavite sebi prilikom kupovine sistema za kućnu bezbednost:




1. Koji je moj budžet?

Budžet je jedno od prvih pitanja koje treba da postavite sebi. Postavite realan raspon koliko ste voljni i sposobni potrošiti svaki mesec kako bi osigurali svoj dom. Postavljanje budžeta pomoći će vam pri kupovini opreme, kao i usluga. Znate šta da dodate ili šta da izbegnete na osnovu unapred određenog budžeta.


2. Koja mi je oprema potrebna?


Svaki dom je drugačiji za potrebe svake porodice. Pogledajte vašu kuću i odlučite koji tip opreme će raditi za vas, npr. detektori pokreta, sigurnosne kamere, prozorski senzori, detektori ugljen monoksida.
Imajući na umu te informacije, bolje ćete se pripremiti kada kupujete da biste saznali najbolju sigurnost kuće koja će zadovoljiti vaše potrebe.


3. Koje usluge želim?


Želite li platiti profesionalni nadzor kako biste upozorili monitoring centar kada se aktivira alarm, ili samo želite da možete sami nadzirati svoj sistem putem pametnog telefona?
Mnoge kompanije takođe nude proizvode i usluge kućne automatizacije. Razmislite o tome koje dodatne mogućnosti želite.


4. Razmišljanja?


Nadamo se da ćete uraditi svoj domaći zadatak dovoljno dobro da izaberete sistem koji će najbolje zadovoljiti vaše potrebe, ali vaše potrebe se mogu promeniti i možda ćete želeti da promenite sistem.