Led rasveta je naša sadašnjost i budućnost. Visoka energetska efikasnost i duži vek trajanja čine led rasvetu daleko isplatljivijom od rasvete koju čine standardne sijalice. Zahvaljujući ovom faktoru, računi za struju mogu da budu i do 90% manji. 


LED rasveta je primenljiva bilo da se radi o funkcionalnoj ili dekorativnoj rasveti. Zahvaljujući svom savremenom dizajnu, kao i tehnologiji koja garantuje visok kvalitet svetlosti uz nisku, ekološki orijentisanu potrošnju energije, ovaj tip rasvete predstavlja najzahvalnije i najefikasnije rešenje za svaki prostor.


Ono što posebno moramo da istaknemo je visoka otpornost i sigurnost led rasvete. LED rasveta je dosta otpornija na hladnoću, toplotu i vibracije od drugih vrsta rasvete. Takođe treba napomenuti da ne sadrži štetne elemente poput žive što je čini prihvatljivijom za upotrebu u domovima i jednostavnijom za odlaganje. LED rasveta, kao i svaki drugi tip rasvete, ima svoj rok trajanja. Naime, za LED rasvetu se smatra da joj je prošao rok trajanje onda kada jačina svetlosti koju ona emituje opadne na 70 % jačine svetlosti nove LED rasvete.

Ukoliko se do sada još niste odlučili za LED rasvetu, ovo je pravi trenutak da to uradite. Ako želite da saznate više informacija o LED rasveti, to možete da učinite tako što ćete da pregledate sledeće stranice: LED sijalice, LED trake...