Kako sačuvati Vašu garažu


Kada razmišljamo o sigurnosti u kući, mnogi ljudi ne razmišljaju mnogo o garaži, ili barem ako to učine, to ne ide dalje od toga da je jednostavno držimo zatvorenom. Naravno, držanje garažnih vrata zatvoreno kada nije u upotrebi je pravilo br. 1 za garažnu sigurnost.


To znači da čak i ako idete “unutra i napolje”, zatvorite je ako se ne vraćate za manje od 30 sekundi. Ostaviti je otvorenom na “samo nekoliko minuta” je više nego dovoljno vremena da provalnik uđe u garažu i sakrije se - ili još gore, sociopata s nožem može ući.


Ne radi se o životu i strahu. Radi se o preduzimanju veoma jednostavnih mera koje ne koštaju gotovo ništa, kako bi dodali  sigurnost Vašem domu.


·         Provalnik bi možda želeo ukrasti samo ono što je u garaži, pa još jednom, drži vrata zatvorena, čak i po lepom danu.


·         Kada odete duže vreme, zaključajte garažu. Ako nije opremljena bravom, onda je nabavite. Zapamtite, tamo će uvek biti neko ko ne želi platiti električnu bušilicu.


·         Nemojte otvarati bočna vrata garaže; tretirajte ih kao i vaša glavna ulazna vrata: sa vrhunskim bravama.


·         Ima li garaža prozore? Ovo stvara dodatni problem, jer lopov može razbiti prozor, gurnuti ruku i otvoriti vrata tako što će povući sigurnosni kabal.

          Pogledajte šta možete da smislite da biste sprečili da se ovo dogodi. Možda možete da stavite nešto protiv prolaska kroz prozor.

          To neće sprečiti lomljenje, ali će sprečiti ulazak. Druga opcija je neki uređaj koji se provlači kroz sigurnosni kabel, što onemogućava lopov da ga oslobodi.


Ne ostavljajte ključ garažnih vrata u automobilu ako je parkiran na prilazu; lopovi su poznati kao provalnici automobila, uzmu ključ, otvore garažu i opljačkaju je.